A tegnapi jövővízió ma valóság lehet

JELENVÍZIÓ

A home office 13+1 kevésbé ismert előnye

2020. június 03. - e_zsolt

Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.
Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre inkább általános gyakorlattá válik.homeoffice.gifA legjobban bizonyára a kisgyermekes munkavállalók mindennapjait könnyítheti meg, ha legalább időnként otthonról is dolgozhatnak. De ahogy látni fogjuk, ez minden más home officer életvitelét is kedvezően alakíthatja, s a munkaadók előnyei sem merülnek ki abban, hogy faraghatnak bizonyos költségeken. 
Az alábbi lista közel sem teljes, de széleskörű ízelítőt ad ennek alátámasztására.

1. Gyermekeink felügyelete könnyebben megoldható az iskolai szünetekben és betegségük esetén.
A legtöbb szülő számára éveken keresztül visszatérő probléma, hogy az iskolai szünetekben meg kell oldania gyermekei elhelyezését. A home office lehetősége ebben rengeteget segíthet, ahogy akkor is majdnem teljes értékű munkát végezhetünk általa, ha kisgyermekünk betegsége miatt otthon kell maradnunk. (Sőt, saját kisebb betegségünk esetén is aktívan dolgozhatunk otthon, megkímélve a kollégákat egy esetleges fertőzéstől.)

2. Koncentráltabban, s ezért hatékonyabban, eredményesebben, hibamentesebben tudunk dolgozni.
Távol az irodától csak a valóban minket érintő dolgokkal leszünk megtalálva. Nem akadunk el fél órákra a teakonyhában vagy a folyosón, nem folyunk bele sem aktívan, sem passzívan olyan – a munkánkhoz nem feltétlenül kapcsolódó – beszélgetésekbe, amik az irodai környezetünkben elkerülhetetlenek. Gyakran rácsodálkozunk majd, hogy otthon mennyivel több mindent tudunk elvégezni adott idő alatt, ráadásul jóval precízebben, kevesebb hibával. 

3. Nem kényszerülünk számunkra esetleg "mérgező" környezetben tölteni napjaink nagy részét.
Sokan vannak sajnos azok a közeli kollégák, akiknek elmérgesedett a viszonyuk, vagy csak nagyon nem találják a közös hangot, mégis nap mint nap egymás társaságában kénytelenek eltölteni akár a teljes munkaidejüket. Ez gyakran annyira kimerítővé válhat egyesek számára, hogy könnyen a cég elhagyása mellett döntenek – hacsak nem dolgozhatnak minél többet az irodán kívül.

4. Kipihentebbek, nyugodtabbak, egészségesebbek lehetünk.

Ha gyakran dolgozunk otthon, s ezt ésszerűen, jól szervezetten tesszük, már pusztán attól is könnyebbnek és stresszmentesebbnek fogjuk érezni a munkát. Ha emellett a rendszeres testmozgásra is odafigyelünk – gyakori home office mellett már nem jó kifogás a "nincs időm rá" ;)  –, akkor még aktívabbak, jobb munkabírásúak leszünk, remélhetőleg jóval kevesebb időt töltve betegállományban.

5. Azok is teljes munkaidőben dolgozhatnak, akik rendszeresen bejárva csak napi 6-7 órát tudnak. 
Sok olyan munkavállaló van, aki csökkentett munkaidőben kénytelen dolgozni, mert pl. idős hozzátartozóját gondozza vagy nem oldhatók meg másképp gyermeke óvodai/iskolai transzferei. Ez az ő számára csökkent jövedelmet, munkaadója számára kisebb produktumot jelent, vagyis mindenki rosszul jár. A home office-szal megnyerjük az utazás által elveszett időt, amivel a legtöbb ilyen esetben teljessé tehető a munkaidő. 

6. A home office kikényszeríti a munkafolyamatok alaposabb szervezettségét, dokumentáltságát.
A távmunka akkor működik a legjobban, ha a kommunikáció egyértelmű és hatékony, a feladatok minél pontosabban vannak meghatározva, leginkább írásban. Ez ugyan az irodában végzett munkára is igaz (lenne), mégis sokunk tapasztalja, hogy ott ez kevésbé valósul meg a mindennapokban. A home office megköveteli, szükségszerűvé teszi ennek megváltoztatását, ami mindenképp cégünk előnyére válik.

7. Munkaadóként szélesebb körből választhatjuk ki a munkatársainkat.
A home office lehetőségét kínálva olyan szakembereket is "leigazolhatunk", akik számára cégünk szóba sem jöhetne az irodánk és a lakóhelye közötti távolság miatt. Viszont havonta néhány napon az olyan távolabbi településekről is vállalhatják az utazást, ahonnan ez napi rendszerességgel teljesen elképzelhetetlen lenne.

8. Az elnéptelenedett országrészekbe visszatérhet egy kis élet.
Évtizedek óta tart Magyarországon a nagyvárosoktól távolabbi települések elnéptelenedése. Ennek legegyszerűbb, leggyorsabb, leglátványosabb visszafordítása, vagy legalább megállítása lehetne a home office mielőbbi intenzív elterjedése. Ez a nyomában járó több munkalehetőség, illetve a sokrétűbb és színvonalasabb szolgáltatások megjelenése által minden ott élő számára jobb életminőséget hozhatna.  

9. Hazajöhet a külföldön élő magyarok egy része, s itthon maradhatnak sokan a távozást tervezők közül.
Számtalan oka lehet annak, hogy valaki külföldön vállal munkát vagy ott is kíván letelepedni, de bizonyos kényszer gyakran szerepet játszik a döntésükben. Sokuknál döntő érv lehet a visszatérés, ill. maradás mellett, ha itthon is könnyen találnak megfelelő munkát, amit akár a vidéki otthonukból is végezhetnek. 

10. Csökken a zsúfoltság a tömegközlekedésben és az utakon, javul a levegőminőség.
Aki közlekedett pl. Budapesten a "Maradj otthon!"-kampány heteiben, az megtapasztalhatta, hogy ez mit is jelentene. Járvány nélkül persze kisebb lenne a változás, de biztos, hogy határozott javulás lenne tapasztalható, ahogy egyre többen és gyakrabban dolgoznának otthonról. Ez pedig érezhetően megkönnyítené a diákok, nyugdíjasok közlekedését, s persze azon dolgozókét is, akik számára nem opció a home office.  

11. Kényelmesebb ruhában tölthetjük a munkaidőnket is.
Ez az előny nyilván kevésbé fontos azok számára, akik nem a látványt a praktikum és a kényelem elé erőltető dress code-nak megfelelve dolgoznak napi 8-10 órát. Sajnos "lazuló" világunkban is gyakori még az ilyen munkahely. Ezzel szemben az otthoni munkaruházatunk még az egyszerűbb, hétköznapibb irodába járó viseletnél is kényelmesebb lehet.

12. Háziállataink napi gondozása egyszerűsödik.
Egy home officer gazdinak főleg a rendszeres kutyasétáltatás lehet könnyebben kivitelezhető. De az ilyen praktikus szempontokon túl az is fontos lehet minden lelkiismeretes állattartó számára, hogy ha gyakran dolgozik otthon, akkor kutyájának, cicájának, tengerimalacának vagy akár kockás pitonjának sokkal ritkábban kell egyedül lennie:)

13. Rugalmasabban tudjuk időzíteni netes rendeléseink átvételét.
Egyre többféle terméket és egyre gyakrabban vásárolunk online, azonban ezek átvételének megszervezése sokszor igényel egy kisebb logisztikai bravúrt. Különösen ha olyasmit rendelünk, aminek a mérete, súlya miatt nem segítség az sem, ha a munkahelyünkre kérjük a kiszállítást. Ez a nehézség megszűnik, ha gyakran tartózkodunk otthon munkaidőben.

+1: Sokkal gyakrabban ehetünk fokhagymát! :)

Tudom, keveseknél lesz ez az otthoni munka melletti legnyomósabb érv, de mégiscsak egy közismerten egészséges és ízletes eledelről van szó, aminek viszont a fogyasztását nagyon nehéz összeegyeztetni a rendszeres munkába járással. Home office közben bátran ehetjük, nem kell aggódnunk amiatt, hogy kiutálnak a kollégáink. (Csak a családunk.)

A fentiekben ugyan az előnyökre koncentráltunk, de természetesen hátrányai is lehetnek az otthoni munkavégzésnek. Ezek leküzdésére máris rengeteg tanácshoz, módszerhez, tapasztalathoz férhetünk hozzá, s a közeljövőben még több hasznos információ megjelenésére számíthatunk. Fontos, hogy ezeket komolyan vegyük, tanulmányozzuk és alkalmazzuk, mert a home office előnyeit csak akkor tudjuk a lehető legkevesebb mellékhatással kiaknázni és élvezni.

(Illusztráció: Paula Maneyro)

A home office megérkezett!

A legsikeresebb emberekre, vállalkozásokra, sőt országokra egyaránt jellemző, hogy az őket érő csapásokat nem csupán a lehető legkisebb veszteséggel élik túl, hanem az esetleges fejlődés lehetőségét is képesek meglátni az adott helyzetben. A koronavírus-járvány egyértelműen egy ilyen szituáció: több-kevesebb veszteséget, hátrányt vagy legalább kellemetlenséget mindenkinek okoz, de egyben alkalmat teremt bizonyos pozitív változások elindítására is.
h_o.jpg
Magyarországon például most megváltozhatna végre a home office-szal kapcsolatos általános szemlélet, ami meglehetősen elutasító volt eddig a munkáltatók többsége részéről. Mígnem a járvány megjelenése miatt cégek sokasága kényszerült arra, hogy szinte napok alatt álljon át legalább részlegesen a távoli munkavégzésre. Aztán lássunk "csodát": a váratlan, s ezért kellőképp előkészítetlen bevezetés ellenére szinte mindenhonnan azt hallhatjuk, hogy ez a megoldás egyértelműen működik! Kisebb fennakadások, zökkenők természetesen vannak, de ilyen előzmények után az lenne a különös, ha nem lennének.

Lényeges kérdés, hogy ezekkel a természetes kezdeti nehézségekkel mit kezdünk, s itt jellemzően kétféle reakció figyelhető meg: az egyik a távmunkában rejlő potenciál okos felismerése, s ezért a problémák higgadt azonosítása, elemzése és kijavítása. Vagyis a cég bimbózó home office gyakorlatának elvetése helyett annak  tökéletesítése!
A másik viszont a szinte pánikszerű visszaállás a "normális" kerékvágásba, vagyis a munkatársak mielőbbi visszarendelése az irodákba. (Akár még jól meg is dorgálva azt, aki csak megemlíti az esetleges járványon túli otthoni munkát.)

Sajnos még mindig fájóan gyakorinak ígérkezik az utóbbi választás, pedig az elmúlt pár hónapban széles körben igazolta a gyakorlat, hogy nem csupán a technikai háttér adott maximálisan az irodán kívüli munkavégzéshez, hanem az emberi tényezőt sem indokolt immár akadálynak tekinteni. A legkevésbé sem állja meg a helyét az a gyakori vezetői érv, hogy távmunkában a beosztottak nem produkálnák az elvárt teljesítményt!
Ha egy munkavállaló életét jelentősen megkönnyíti, hogy otthonról is dolgozhat, akkor nyilvánvaló érdeke lesz, hogy jól teljesítsen akár még jobban, mint az irodában. Ezzel biztosíthatja ugyanis, hogy ez a számára komoly előnyökkel járó lehetőség ne csak átmeneti legyen. Ha egy kollégáról mégis kiderül, hogy jól ellógja a munkaidejét otthon, akkor ennek aligha az lesz az oka, hogy épp otthonról dolgozik. Ő jó eséllyel az irodában is megtalálja a folyamatos lazítás módját, csak ott ez kevésbé feltűnő. A home office ilyenkor csak egyfajta vízválasztó, akár a szerelmespárok egy részénél az összeköltözés. Kíméletlenül megmutatja, hogy ez a munkatárs és a cég valójában nem illenek össze.

Fontos lenne felismerniük az elzárkózó munkaadóknak is, hogy egy elavult felfogáshoz való ragaszkodáson kívül semmit nem veszítenek, ha az arra alkalmas munkakörökben, legalább a munkaidő egy részében nyitnak a távmunka felé. Viszont rengeteget profitálhatnak belőle!

Ne feledjük: a koronavírustól biztosan megszabadulunk – reméljük, már a nagyon közeli jövőben –, de a home office szelleme végleg kiszabadult a palackból, az most már biztosan velünk marad!

S miért is ne maradna? Az internet számtalan dolgot megváltoztatott már az életünkben. Adottak lettek a technikai feltételek, ezért pl. online bankolunk, vásárolunk, tanulunk, ráadásul sokkal egyszerűbben, kényelmesebben és hatékonyabban, mint 20 évvel ezelőtt. A munkavégzésünk módjával kapcsolatban miért ne következhetne be ugyanez a szükségszerű előrelépés? Miért ne dolgozhatnánk egyszerűbben, kényelmesebben (!) és hatékonyabban, ha már tökéletesen adottak a technikai feltételek ehhez is?

A home office elterjedése szükségszerű, ennél fogva megállíthatatlan. A kérdés pillanatnyilag az, hogy az idők szavát felismerő, emberségesen racionális, cool cégek vagy pedig az irodai munkához az utolsó pillanatig ragaszkodó, az alkalmazottait felnőttekként kezelni képtelen kövületek boomer-ek? közé akarunk-e inkább tartozni...

Az utóbbi hetekben számos olyan dolgozó is megtapasztalhatta az otthoni munka valóságát, akinek eddig talán meg se fordult a fejében, hogy ez az ő számára is opció lehet. S nem csodálkozhatunk, ha a dolog el is nyerte a tetszésüket! Hirtelen lett egy új szempontjuk, ami sokat nyomhat majd a latba, amikor legközelebb egy esetleges munkahely váltást mérlegelnek. Már nem csupán az lesz az első gondolatuk hétfő reggelenként, hogy "Ó, de nincs kedvem bemenni az irodába!", hanem az, hogy "Miért nem keresek inkább egy olyan melóhelyet, ahol távmunkázhatok is?".

Az az alkalmazott, akinek lehetősége van otthonról is dolgozni, elégedettebb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, tehát boldogabb lehet. Ebből adódóan az a munkaadó, aki lehetővé teszi a home office-t, lényegesen többet nyújt a munkavállalói számára, mint az, amelyik nem. Márpedig így többet is kap vissza lojálisabb, rátermettebb, hatékonyabb munkaerőt , ami által egyértelműen sikeresebb lesz, már rövid távon is!
Az az ország pedig, amelyben egyre több és több ilyen cég működik, az bizony egy élhetőbb országgá válik! (Az élhetőség fogalmának fontos összetevői a munkánkkal kapcsolatos körülmények.)

Mindebből pedig nem kevesebb következik, mint hogy most teljesen politikamentesen, pártfüggetlenül mi magunk tehetjük kicsit élhetőbbé az országot!
Hogy ez megvalósuljon, munkaadóként legyünk bölcsek, s feltétlenül bízzunk az alkalmazottainkban. Stratégiánk alakításánál a home office tekintetében is hallgassunk az idők szavára.
Munkavállalóként pedig ne érezzük luxuskiváltságnak az otthoni munkával kapcsolatos jogos igényünket, bátran érveljünk mellette, s lehetőség esetén mutassuk meg, hogy mindenki megelégedettségére tudunk élni vele! S esetleg "felejtsük" a monitorunkon, főnökünk látóterében ezt a posztot, vagy ha elég jó fej és melyik főnök nem az ;) , ajánljuk határozottan és közvetlenül a figyelmébe. 

A következő posztban a home office több olyan előnyét és hatását szeretném megmutatni, ami kevésbé nyilvánvaló és ismert. Találkozzunk ott is!