Hogy a tegnapi jövővíziónk ma valóság legyen!

JELENVÍZIÓ

JELENVÍZIÓ

Kammerer, a polgármester jelölt

2023. március 29. - e_zsolt

A legtöbben nem büszkélkedhetünk azzal, hogy olimpiai bajnokok vagyunk. Így aztán azt sem érthetjük igazán, hogy ha azok lennénk, mi vinne rá minket arra, hogy polgármesterként is ki akarjuk próbálni magunkat. Márpedig hiába az olimpiai bajnokok lakosságarányosan csekély száma, immár a második olyan polgármestert választják meg hamarosan az országban, aki az olimpiai dobogó tetejéről dobbant egy városvezetői székbe.

Az első ugyebár Borkai Zsolt, Győr egykori fideszes polgármestere volt, aki mint bebizonyosodott aligha tudott volna olyasmit tenni, amivel legalább elbizonytalanította volna a szavazóit. Kivételes munkásságára pontosabban annak egyik alapos kipihenésére  még évekig emlékezni fogunk. Sokan kíváncsiak lettek volna a folytatásra is, azonban a nagy érdeklődés, tisztelet és megbecsülés ellenére 2019. végén lemondott pozíciójáról. 

Néhány napja pedig Kammerer Zoltán jelentette be, hogy ő bizony elindul a gödi időközi polgármester választáson. De nem ám akárhogy, hanem ún. független jelöltként! Érdekes, hogy például a leszállóágban lévő rockzenészek sokkal többen vannak, mint az olimpiai bajnokok, közülük mégsem került még ki egyetlen városvezető sem. Pedig milyen kiváló független polgi lehetne pl. Nagy Feró, Ákos vagy Gáspár Győző!

kammorban2.jpg

Na de visszatérve Kammererre, a gödiek nagy része csupán azt nem érti, hogy pontosan mitől is szándékozik ő polgármesterként függetlennek lenni... A helyiek ugyanis a Google vagy a ChatGPT használata nélkül is tudják, hogy a jelölt úr bizony fideszes. De ha az internetben jobban bízunk, akkor azt látjuk, hogy nincs az a középiskolások által összetákolt kezdetleges kereső vagy szándékosan hülyének betanított mesterséges intelligencia sem, ami által Kammerer Zoltán ne tűnne fideszesnek.

Vagyis esetében a klasszikus kijelentés, miszerint "nem elég ártatlannak függetlennek lenni, annak is kell látszani", nem igazán áll meg. 

Így viszont adódik pár aprócska probléma.

Egy.
Legyünk naivak, s tekintsük a legvalószínűbb eshetőségnek azt, hogy ő személy szerint valóban független szereplő kíván lenni. Remek. Csakhogy a Fidesz őt "olyan kiváló jelöltnek tartja, hogy nem indít senkit vele szemben". Az épp megkezdett kampányának minden eleméről ordít, hogy ugyanannak a stábnak a műve, aki pl. Tuzson Bencét, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét is favorizálja a környéken. (Tuzson mellesleg Kammerer jó barátja.)
Nem tart attól a tisztelt jelölt, hogy ez a biztos győzelmet érő segítség a Fidesz irányából nem lesz teljesen ingyen? Nem érzi kivételesen amatőr hibának leendő vezetőként, hogy már a választás előtt függővé teszi a függetlenségét? 

Kettő.
Ne legyünk naivak, s fogadjuk el, hogy Kammerer csak látszólag lesz független. Ezt pedig ő is tudja, a Fidesz is tudja, meg fél Göd is tudja. Akkor viszont miért van szükség arra, hogy már az indulásának bejelentésekor hazudjon egy nyilvánvalót ne mondjon igazat? Göd másik fele miatt, akiket muszáj máris félrevezetni? (Pedig ők többnyire épp azok, akik fideszesként is szavaznának rá.) Vagy létezhet valami belső kényszer a hazudozásra, amint az ember érzi, hogy politikussá kezd válni? Rápillantva a jelöltekre, egy olyan választásra van kilátás a Duna-parti kisvárosban, ami az orosz Távol-Keleten sem lenne kirívó. Hiteles ellenzéki jelölt híján akkor is győzne a Fidesz favoritja, ha a nevét sem tudná leírni, akár nyílt a támogatás, akár burkolt. Akkor viszont mi szükség van erre a szánalmas, átlátszó színjátékra?

Három.
Kammerer Zoltán elképesztő sportkarriert tudhat maga mögött, ami politikai beállítottságtól függetlenül hatalmas elismerést, tiszteletet és megbecsülést váltott ki minden magyar emberből. Itt most sajnos némi változás fog bekövetkezni, mert ezeknek a tisztelőknek legalább a felénél mostantól nemcsak a sportsikerek fognak beugrani a Kammerer név hallatán, s nem is csak az, hogy "fideszes polgármester lett". Hanem az is, hogy úgy lett fideszes polgármester, hogy mindenkit hülyének nézve függetlennek állította be magát!   

Összefoglalva: a gödieknek hamarosan olyan polgármesterük lesz, aki
vagy nem látja át, hogy a mai Magyarországon nem lehet független egy városvezető, ha már ennyire összefideszezte magát, 
vagy már az első politikusi megnyilvánulásában egyértelműen és tudatosan hazudik.
Egyik tulajdonság sem valami ígéretes egy polgármester várható alkalmassága és megbízhatósága tekintetében... 

No de a magyar sport rajongóiként és emberbarátokként reméljük azt, hogy olimpiai bajnokunk a politikai ambícióit és annak sajátos indító körítését is alaposan megfontolta. Nem húzták és nem húzzák őt csőbe, s a realitások nyereségek vs. veszteségek pontos számbavételével jutott arra, hogy ez az egész dolog bizony kétségtelenül megéri neki! Szurkoljunk neki megint – ill. most inkább Gödnek!







 


A bejegyzés trackback címe:

https://jelenvizio.blog.hu/api/trackback/id/tr4918082958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása